0
Close

Categories

Filters
    Nancy Pustjens - Monday 19 August 2018

    Dit zijn dé interieurtrends van dit najaar (en 2019)!

    Na een heerlijke zonovergoten en warme zomer staat het najaar alweer voor de deur. En net als de seizoenen veranderen dan ook de interieurtrends weer. Misschien tijd voor een kleine opfrisbeurt en wat leuke, nieuwe accenten in je interieur? Want net als je garderobekast is het ook leuk om je inrichting af en toe een nieuwe touch & vibe te geven. Daarvoor hoef je niet direct een nieuw designmeubel aan te schaffen. Ook met wat simpele, kleine details kun je een groot verschil maken. We geven je even een overzicht van de allernieuwste trends en nemen alvast een kleine sneak preview voor 2019...

     

    Warmte & aardetinten

    https://nl.pinterest.com/pin/521221356847247972/

     

    In 2018 zagen we vooral warm (donker)rood, okergeel, donkergroen, petrolblauw als kleuren binnen het kleurenpalet. Nieuw in 2019 zijn vooral de aardetinten zoals beige, bruintinten en auberginepaars.

    Om je wanddecoratie een unieke touch te geven, kun je deze kleuren een effect geven zoals een roest-, metallic-, glans-, zand-, beton- of zijdelook. Naast deze aarde- en warme tinten zijn ook warm oudroze en warm zachtgrijs nog steeds trendy.

    De kleurencombinaties worden naar 2019 toe ook spannender en gewaagder met accenten in goud en metallic tinten. Daarbij combineren we verschillende stijlen, culturen en retro invloeden tot onze eigen persoonlijke mix.

    Een trend die daar goed bij past is het zogenaamde ‘color blocking’; oftewel het combineren van felle kleuren die een scherp contrast met elkaar vormen om zo spannende combinaties te creëren. Denk bijvoorbeeld aan kobaltblauw en oranje.

     

    De natuur en duurzaamheid als inspiratiebron

    De urban jungle trend zet ook dit najaar en in 2019 door. We kiezen voor groen, natuurlijk en duurzaam, ook in ons interieur. Natuurlijke materialen zoals natuursteen, hout, kurk en riet worden gemixt met aardetinten en veel groene planten in terracotta of verweerde potten.

    In interieurs zien we accentmuren als wanddecoratie van natuursteen en hout in combinatie met muren in betonkleur, neutrale of aardetinten, maar ook zien we veel natuurlijke materialen zoals beton ciré en leem.

    Voor zo’n accentmuur hoef je geen grote verbouwing uit te voeren. Deze wanddecoratie kun je snel en eenvoudig zelf aanbrengen met de andere grote trend van dit moment: hout- of (natuur)steenstrips.

    Ook duurzaamheid en milieuvriendelijk wonen zijn essentials in 2019. We wonen het liefst in een energieneutraal huis met groene energie, regenton, groendak en zonnepanelen. In ons interieur kiezen we voor natuurlijke materialen & veel groen voor een gezond leefklimaat. Zo haal je de natuur en aarde naar binnen in je eigen huis.

    Een tropisch paradijs...

    En de natuur heeft natuurlijk nog veel meer smaken en kleuren...

    Hou je van het overdadige groen en de prachtige, felgekleurde bloemen van de tropen? Dan zal de jungle trend je zeker aanspreken. Deze trend ging in 2018 van start, maar gaat nog even door. In 2019 krijgt deze trend een meer sophisticated en gestylde look met hout en ruwe natuursteen in combinatie met veel planten in tropische look en wat warme, felle accentkleuren.

    Een overdaad aan groene planten wordt daarbij gecombineerd met rieten, bamboe of houten accessoires & meubels met donkergrijsgroen als accentkleur. Heb je geen groene vingers? Kies dan voor kussens of behang met bladprint, tropische bloemen of vogels als kleurrijk accent. Of combineer eens een kurkwand met lichte neutrale tinten en groen bladbehang met wat grote cactussen voor een unieke jungle sfeer.

     

    Brocante meets semi-kitsch

    https://nl.pinterest.com/pin/554998354052204304/

     

    De combinaties in het najaar en in 2019 worden gewaagder, overdadiger en kleurrijker. We mixen rustig klassiek met retro en Marokkaans. En daar voegen we dan ook nog allerlei verschillende texturen en patronen aan toe met gouden of metallic accenten. Zo ontstaat een zeer uniek, persoonlijk interieur met een vleugje dramatiek en brocante look. Hoe gekker hoe beter. Deze trend leent zich perfect om even helemaal los te gaan met je interieur styling.

    Ornamenten, verweerde potten, luxe en zachte stoffen zoals fluweel en semi-kitsch schilderijen op kleurrijke muren of een bad op pootjes passen perfect in deze look.

     

    Natuurlijk met metaal & glas

    https://nl.pinterest.com/pin/370984088046156776/

     

    Natuurlijk blijft de hoofdtoon voeren ook in het najaar van 2018 en in 2019. We willen ons graag meer verbonden voelen met de natuur en haar positieve en gezonde effecten ook in onze woonomgeving voelen.

    Het blijft dus hout, hout en nog eens hout met veel planten. En dan vooral grote hoge planten, maar ook hangende planten aan het plafond of een hele verzameling planten op planken.

    Wil je ook graag een moderne touch in je interieur? Voeg dan trendy staldeuren toe van glas en staal, deze voegen een schitterend accent toe aan je natuurlijke interieur.

    Ook natuursteen neemt een grote vlucht de komende jaren. Niet alleen op onze muren, maar ook in de vorm van plantenpotten of badkamermeubels en aanrechtbladen. Met steen- of houtstrips als wandbekleding voeg je deze trend in een handomdraai toe aan je interieur met grootse effecten!

    En oh ja, de accessoires worden groots. We kiezen bij voorkeur voor één mooie grote vaas, wandkleed of vloerkleed als eyecatcher.

     

    Duurzaam = multifunctioneel

     

    https://nl.pinterest.com/pin/295689531757352713/

    Onze huizen worden duurder en het woonoppervlak wordt kleiner (zeker in de grote steden). Dat betekent dus dat we creatiever met onze ruimte moeten omgaan.

    Multifunctionele meubels zijn dan de ideale oplossing. Een bed dat je inklapt en overdag als bureau en tafel functioneert, bespaart je veel ruimte. Zo hoef je ook minder meubels aan te schaffen. Kortom, niet alleen praktisch, maar ook een duurzame oplossing.

    En datzelfde doen we met onze ruimtes in huis: die zetten we voor allerlei verschillende doelen in: werken, slapen, logeren, speelkamer voor de kids.

    We hebben het drukker dan ooit en hebben behoefte aan veel gemak en comfort. Ook dit zijn invloeden die de woontrends beïnvloeden. Dit vertaalt zich in woonproducten die veel functionaliteit bieden zoals super hoogstaande keukenapparatuur, compleet geïntegreerde ventilatie-, camera- en beveiligingssystemen, gordijnen die met een druk op de knop in de muur verdwijnen en digitaleTV’s met een scherm dat tegelijkertijd ook kunstobject is.

    Wil je graag meer inspiratie opdoen inzake Rebel of Styles 3D hout- en natuursteenstrips? Dan vind je in deze blogs misschien ook ideeën die je aanspreken:

    - Renoveren van de badkamer

    - Wandpanelen hoeven niet duur te zijn

    News & updates

    Recente artikelen

    Manage cookies